foto Waarom camera's

Waarom camera's


Een camerabewakingssysteem zorgt ervoor dat er bij onraad snel gereageerd kan worden. Daarnaast helpen camerabeelden bij de opsporing en kunnen ze extra bewijsmateriaal vormen.

Onder bepaalde voorwaarden mag u ook cameratoezicht houden op de werkplek. Bijvoorbeeld om diefstal of beschadiging van eigendommen te voorkomen. Verborgen camera’s zijn alleen in uiterste gevallen toegestaan. Hiervoor gelden wel strenge regels.

Als ondernemer mag u in en rond uw bedrijf camera's ophangen. U moet uw klanten, bezoekers en werknemers hiervan wel duidelijk op de hoogte stellen. Onaangekondigd mensen filmen met een aangebrachte camera in de openbare ruimte is strafbaar. De openbare ruimte omvat alle voor het publiek opengestelde ruimtes, zoals winkels, horeca, bedrijfsparkeerplaatsen. U mag geen camera's ophangen op plaatsen waar ze inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van klanten. Camera's in pashokjes zijn bijvoorbeeld niet toegestaan.

Er zijn meerdere mogelijkheden om aan te geven dat er cameratoezicht is. Vaak gebeurt dit door middel van een bordje bij de ingang. Sommige bedrijven hangen een monitor bij de ingang op waarop te zien is wat de camera’s filmen, of de camera wordt pontificaal in het zicht geplaatst.


Hospice Lansingerland breidt uit met twee gastenkamers
Bergschenhoek Vorige maand ging aannemer Batenburg van start met een interne verbouwing in Hospice Lansingerland. Naast de vijf reeds bestaande gastenkamers zullen er twee bij komen. Het hospice in Bergschenhoek kent een hoge bezetting en er werd zelfs al een ruimte vrijgemaakt voor het geval zich een noodsituatie voor zou doen. Reden voor het bestuur om zich te bezinnen op de toekomst van het Hospice dat in april vijf jaar bestaat. Quality Guard B.V. zal de nieuwe gastenkamers voorzien van een Brandmeldinstallatie, elektra en de benodigde domotica
foto Hospice Lansingerland breidt uit met twee gastenkamers
lees meer »