foto U heeft een brandmeldinstallatie maar weet u ook hoe deze beheerd dient te worden.

U heeft een brandmeldinstallatie maar weet u ook hoe deze beheerd dient te worden.


De NEN2654 beschrijft de eisen voor het beheer, de controle en het onderhoud van brandmeldinstallaties. Deze norm is bedoeld te worden toegepast op overeenkomstig NEN 2535 uitgevoerde autonome brandmeldinstallaties, aangebracht in gebouwen zoals kantoren, onderwijsgebouwen, verzorgingstehuizen, bejaardencentra, hotels, ziekenhuizen en industriële objecten.
De volgende algemene eisen worden gesteld aan het beheer en het onderhoud van brandmeldinstallaties:
Brandmeldinstallaties die in gebruik zijn, moeten in betrouwbare (nominale) staat worden gehouden. Hiertoe is ten minste het volgende noodzakelijk:
Een goed beheer door de gebruiker
Periodieke controle en preventief onderhoud door een Opgeleid Persoon/Beheerder.
U heeft dus een brandmeldinstallatie en u dient te weten dat een OP (Beheerder Brandmeldinstallaties) maandelijks de brandmeldinstallatie moet controleren. Maar gebeurt dat ook? Wordt het logboek bijgehouden? Wordt de doormelding naar de meldkamer van de PAC of RAC gecontroleerd? Worden de rondes gelopen?

Maar waarom al die zorgen op u nemen? Quality Guard B.V. neemt graag die taken van u over. Op deze manier heeft u er geen omkijken meer naar.

Hospice Lansingerland breidt uit met twee gastenkamers
Bergschenhoek Vorige maand ging aannemer Batenburg van start met een interne verbouwing in Hospice Lansingerland. Naast de vijf reeds bestaande gastenkamers zullen er twee bij komen. Het hospice in Bergschenhoek kent een hoge bezetting en er werd zelfs al een ruimte vrijgemaakt voor het geval zich een noodsituatie voor zou doen. Reden voor het bestuur om zich te bezinnen op de toekomst van het Hospice dat in april vijf jaar bestaat. Quality Guard B.V. zal de nieuwe gastenkamers voorzien van een Brandmeldinstallatie, elektra en de benodigde domotica
foto Hospice Lansingerland breidt uit met twee gastenkamers
lees meer »